تاریخ امروز1403-09-02
blank

10نکته طلایی برای میزبانی بهتر

از قدیم الایام تاکنون رسم مهمان نوازی در بین ایرانیان وجود داشته است به طوریکه خونگرمی و مهمان نوازی بسیاری از اقوام ایرانی زبانزد خاص و عام است . امروزه متاسفانه این سنت پسندیده محدود شده اما هستند کسانی که این خصلت انسانی را به خوبی انجام می دهند و به مهمانانشان ارج می نهند.

نکات میزبانی

به خانه این افراد که وارد می شویم متوجه گذشت زمان نمی شویم و همیشه دوست داریم به خانه این افراد برویم و از مصاحبت با آنها لذت ببریم. اگر شما هم دوست دارید خانه تان به یک خانه گرم برای مهمان تبدیل شود کار دشواری نیست ، تنها کافی است اصول مهمان نوازی را از این بخش از راهدون بیاموزید.

blank

روش هایی برای یک میزبانی خوب

1-استقبال از مهمانان

یکی از اصول مهم مهمان نوازی استقبال از میهمانان است . درست است در آن زمان سرتان شلوغ است اما به عنوان میزبان وظیفه شماست در لحظه ورود مهمان هایتان کنار در ورودی بایستید و به آنها خوش آمد بگویید.

بهتر است هنگامی که زنگ در به صدا درآمد ، پشت در ورودی حاضر شوید تا مهمانانتان با چهره خندان شما روبرو شوند.

blank

2-تدارکات اضافی ممنوع

در برخی از مهمانی ها صاحب خانه تدارک مفصلی برای مهمان می بیند اما به علت آماده نمودن این تدارکات بیشتر وقت خود را در آشپزخانه صرف می کند و در کنار مهمان حضور نمی یابد.

در اینگونه مهمانی ها ، مهمان احساس خستگی می کند بنابر این بهتر است به جای تدارکات زیاد ، با چند خوراکی ساده و کم زحمت مانند کیک و چای، آجیل و پاپ کورن از میهمانتان پذیرایی کنید و بیشتر وقتتان را در کنار او بگذرانید.

blank

3-معرفی خانه به مهمان

هنگامی که مهمان دارید رسم میزبانی را به خوبی انجام دهید . در بردن کیف دستی، چتر یا چمدان به مهمانتان کمک کنید و او را به سمت اتاقی که می تواند از آن استفاده کند ، راهنمایی کنید و اگر مهمانتان از راه دوری آمده و چند روزی میزبان او هستید ، از همان ابتدا جای حمام و دستشویی را به او نشان دهید و زمان آماده شدن او ، میان وعده ای برایش آماده کنید

4-قبل از تعارف، شخصیت مهمانتان را در نظر بگیرید

قبل از هر برخوردی، به شخصیت مهمانتان توجه کنید اگر او فرد درون گرایی است و دیر با محیط اخت می شود ، به او توجه کنید و نیازهایش را پیش بینی نمایید اما اگر مهمانتان فردی صمیمی است بگذارید خانه شما را مثل خانه خودش بداند و آزاد باشد.

5-جای خواب مهمانتان را تعیین کنید

جای خواب مهمانتان را قبل از آمدن به خانه تان مشخص کنید و اگر اتاق اضافه ندارید با همسر و فرزندتان هماهنگ باشید و اتاق بچه ها یا خودتان را در اختیار مهمان بگذارید و هیچگاه جای مهمان را در پذیرایی نیاندازید. اگر برای ماندن مهمان جا ندارید از قبل به او اطلاع دهید.

6-به خانه تان طراوت دهید

قبل از اینکه مهمانتان به خانه شما بیاید چند شاخه گل تهیه کنید و در گلدانتان بگذارید . گل تازه به خانه شما روح و لطافت می دهد و خانه تان را دلپذیر تر می سازد . یک روز قبل از آمدن مهمان ها خانه خود را تمیز کنید و وسایل مورد نیازتان را تهیه کنید و این کارها را به بعد از ورود مهمانان موکول نکنید.

blank

7-وسایل شکستنی و با ارزش را از دسترس کودکان خارج کنید

قبل از آمدن مهمانتان وسایل با ارزش و گرانقیمت خود را از دسترس کودکان خارج کنید و با خیال راحت کنار مهماناتان بنشینید. این کار سبب می شود شما در زمان حضور مهمان، مدام مراقب وسایل خود نباشید و مدام چشمتان به دست مهمانتان نباشد.

8-با تعارف، کار را خراب نکنید

برخی از مهمانان همراه خود فرد دیگری را نیز به مهمانی می برند. اگر شرایط پذیرایی از همراه او را ندارید، تعارف را کنار بگذارید و این موضوع را به مهمانتان اطلاع دهید.

9-به مهمانی‌تان روح بدهید

با همه مهمان‌ها خوش‌وبش کنید. تازه‌واردان را معرفی کنید و آن‌قدر نزدشان بمانید تا سر صحبت را با کسی باز کنند. اگر یکی از مهمانان کسی را نمی‌شناسد از یکی از دوستانتان بخواهید معارفه را انجام دهد و مراقب باشید تنها نماند.

10-قدردان باشید

به مهمانانتان نشان دهید چقدر از این‌که زمانی را در کنار آن‌ها سپری کردید خوشحال هستید. از آن‌ها نه‌تنها به خاطر آمدنشان بلکه به خاطر هدایا یا کمکی که در تهیه غذا به شما کرده‌اند تشکر و قدردانی کنید.

blank

با رعایت کردن یکسری از نکات میزبانی (هرچند اگر از دید شما به چشم نیاید )میتوانید بر احساس و ادراک میهمان از میزبانی خود تاثیرمثبت نهاده و خاطرات خوشی را برای او به یادگار بگذارید.

blank

I study tourism, I travel and sometimes write about my journey...

یک نظر

  1. blankسارا کریمی پاسخ

    خیلی از ما متاسفانه به این نکات دقت نمیکنیم و فقط به فکربهترین تدارکات برای میهمان هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *