دراین مقاله میخواهم شما را به سفری به بهشت چهارفصل شهررودبار یعنی روستای گلدیان دعوت کرده و با قله آسمانسرا آشنا کنم؛ از گلدیان به عنوان نگین رودبار نیز یاد میشود ومنطقه خوش آب و هوا و بکری است که در هرفصلی زیبایی های خودش را دارد.
مسیر دسترسی به گلدیان:
از رودبار تا محل توربین های بادی حدود سه کیلومتر راه است (کوهستانی اما آسفالت). ۲۰۰ متر بالاتر به دوراهی می رسیم که مسیر سمت چپ را ادامه داده و بعد از پشت سرگذاشتن آموزش و پرورش شهرستان رودبار به سمت راست مسیر را ادامه می دهیم وبعد از پشت سر گذاشتن چندین پیچ و خم و تابلوی گلدیان و آغوزبن،جایی که خانه های مسکونی نیز به پایان می رسد،به جاده ای می رسیم که در دل درخت های کاج،ما را به سمت توربین های بادی هدایت می کند. مسیر دارای شیب است.
از ورودی مسیر تا آبگیر روستای گلدیان یک ساعت و نیم و از آبگیر تا یال اصلی البرز ۴۵ دقیقه طول می کشد.
پوشش گیاهی در گلدیان:
منطقه در بستری پوشیده از برگهای خشک که از ویژگی های مشترک مناطق جنگلی در گیلانزمین می باشد واقع شده است. درختانی چون راش، توسکا، شیرخشت، آلوچه وحشی و ازگیل در طول مسیر دیده می شود.
حیوانات منطقه شامل گراز، خرس، خرگوش(در زمستان تعداد آن بیشتر می شود)، موش کور، شاهین است که به ندرت دیده می شوند.
در گلدیان چه می بینیم؟
همانطور که کم کم از روستا فاصله و به سمت ارتفاعات می رویم بعد گذشت حدود یک ساعت به برکه ای زیبا در دل کوه می رسیم که زیبایی دشت سرسبز این منطقه را چندبرابر کرده است، اگر در فصل بهار برای کوهپیمایی به این منطقه بیایید گل های ریزرنگی کل دشت را پوشانده و این مسیر یکی از بهترین مکان ها برای عکاسی است، همانطور به سمت قله می رویم چندین برکه کوچک دیگر هم درمسیر جنگلی قرار دارد که باعث جبران خستگی های مسیر طولانی این قله می شود.
قله آسمان سرا متصل و مشرف به قله سردگاه، خیابلار و در ضلع شمالی قله درفک و ضلع جنوبی قله گاوکول و دورتر قاجار و در ضلع غربی مشرف به قله تَجَر و پُشته کوه است که چشم انداز بی نظیری را خلق می کند. احساس سبکی، ابرهای پنبه مانند، خنکی هوا و منظره دیدنی تجربه وصف ناپذیری را در شما رقم خواهد زد.
با قرار گرفتن در کنار آبگیر اگر به سمت قله آسمانسرا بایستیم،قله درفک سمت چپ وتوربین های بادی و شهر منجیل سمت راست وپشت سر ما قله تجر، به چشم خواهد خورد و شهر رودبار را به طور کامل زیرپای خود خواهید دید.
قله آسمان سرا:
ارتفاع ۱۹۰۰ متر از سطح دریا و مسافت طی شده تا قله حدود ۱۵ کیلومتر و شدت وزش باد بین ۲۰ تا ۹۰ کیلومتر در ساعت به خصوص در یال البرز این شدت رو به افزایش است و مدت زمان صعود به این قله حدود6ساعت است.
درمجموع مسیراین قله سرشار از زیباییست و نزدیکی های قله آسمان سرا گودال وسیعی دیده می شود که به نقل از مردم بومی در قدیم برف ها را ذخیره می کردند و سپس به رشت و حومه برده می شد تا در تابستان برای دامداری و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد. این گودال با نام برف چال معروف است.
باسلام. ممنون از شما به خاطر اطلاعات مفید وبلاگتان. موفق باشید